Rokkareiden välivuosi

Miten luoda tunnettavuus ja onnistunut musiikkiprojekti yhden vuoden aikana? Autoimme STEREO -yhtyettä lanseeraamaan heidän vuoden kestävää musiikkiprojektiaan, sekä luomaan onnistuneita brändiyhteistöitä uuden artistin ympärille. Kumppaneiden avulla mahdollistimme viemään onnistuneen tarinan alusta loppuun asti, aina lanseeraustapahtumasta, aurinkoisilta kesän festarikeikoilta ja loppuvuoden levyjulkaisukeikkaan.

Valikoimme huolellisesti ainoastaan luontevat ja sopivimmat brändit tukemaan STEREO:n omaa artistibrändiä – yhdistävien tekijöiden ollessa jaettu kohdeyleisö ja arvot.

Lähtötilanne

STEREO oli täysin uusi ja “tuntematon” artisti Suomen musiikkikentällä vuonna 2019. Haloo Helsinki! -yhtyeestä tutut kitaristit ja musiikintekijät Jere ja Leo jäivät Haloo Helsinki! -yhtyeensä kanssa keikkatauolle, mutta palasivat lähes heti studioon ja aloittivat STEREO -projektin. Tässä projektissa he halusivat tehdä jotain ihan muuta ja kokeilla siipiään DJ duona EDM -musiikin parissa.

Mistä aloitimme?

Artistibrändiä lähdettiin luomaan huolellisella sisältösuunnitelmalla sekä valitsemalla oikeanlaiset kaupalliset kumppanit mahdollistamaan koko projektia.

Tämän ongelman ratkaisemiseksi STEREO halusi lähestyä musiikkiprojektia uudenlaisella kulmalla ja tehdä jotain erilaista tavoittaakseen uusia kuulijoita ja faneja. Kumppaneiksi valikoituivat Red Bull, Genelec, J.Lindeberg, Vallila Music House, Sony Music Finland ja Nelonen Media.

Kumppanit

Aloitimme yhteistyön yhteisellä strategiasuunnittelulla, jossa keskustelimme ja löysimme STEREO:n tarpeet sekä tavoitteet koko vuoden projektille. Kartoitimme ja tutkimme potentiaalisia kumppaneita STEREO:lle tarpeiden, sopivien arvojen, kohdeyleisön ja tavoitteiden mukaisesti. Lisäksi aloimme yhdessä suunnittelemaan minkälainen yhtyeenn imago olisi ja minkälaisia kumppaneita se puhuttelisi, minkälaista sisältöä yhtye tuottaisi omiin kanaviinsa, sekä mitä sisältöä yhtye voisi tuottaa kumppaneilleen projektin aikana.

Tulokset

Helmikuussa 2019 julkaistu single ”Vuosien Päästä” striimasi platinaa kolmessa kuukaudessa ollen yksi vuoden menestyneimmistä kappaleissa. 

Vuoden lopulla yhtyeenn musiikkia oli kuunneltu yhteensä noin 20 miljoonaa kertaa Spotifyssa striimaten myös levyn osalta platinaa. Singlejulkaisu ”Vuosien päästä” oli yli 6kk Spotifyn Suomen Top 50-listalla tuoden EMMA-ehdokkuuden vuoden 2020 EMMA-gaalaan.

2M

reach

+625k €

Media-arvo

+150

Media mainintaa

Lisää töitä