Valio – PROfeel

Valio PROfeel -vaikuttajakampanja leikkasi läpi vuoden 2022. Yhteistyömme alkoi marraskuussa 2021. Aloitimme yhteistyön suunnittelemalla ja kartoittamalla vaikuttajia koko vuoden mittaiseen yhteistyöhön. Kampanja toteutettiin kolmessa osassa: alkuvuosi, kevät ja syksy. Jokainen kampanjan kolmesta toteutuksesta piti sisällään omat pääviestit ja -tuotteet.

Alkuvuoden yhteistyössä keskiössä oli tuoda iloa ja inspiraatiota liikuntaan Fit Finder –sivuston avulla, joka toi koko Suomen kiinnostavimmat ulkoliikuntapaikat kaikkien saataville. Kevään ja syksyn lähdöissä keskityttiin taas liikunnan iloon, urheiluhaasteisiin ja -vinkkeihin, uutuustuotteisiin, sekä yleisesti motivoimaan ja inspiroimaan ihmisiä liikkumaan.

Hypement ja Valio PROfeel yhteistyö

Hypement ja Valio PROfeel yhteistyö

Hypement ja Valio PROfeel yhteistyö

Hypement ja Valio PROfeel yhteistyö

Alkuvuosi

Vuoden vaihteen jälkeen moni meistä tekee uudenvuodenlupauksia ja tavoittelee parempaa elämäntyyliä ja tapaa. Useinmiten kuntosalit ovat näinä aikoina tupaten täynnä innostuneista harrastajista. Tosin kolikolla on myös kääntöpuoli; täydet kuntosalit latistavat fiilistä sekä pimeä ja kylmä vuodenaika saa haaveilemaan kotisohvalla makoilusta eivätkä lenkkipolutkaan inspiroi. Tämän lisäksi myös vallitsevan tilanteen  asettamat liikuntakeskuksien rajoitukset hankaloittivat liikkumista.

Näin ollen Valio halusi tuoda PROfeel -kampanjan avulla uuden näkökulman tulevaan vuoteen: aitoa treenaamisen iloa ja paloa omaan tekemiseen.

Toimenpiteet

Ruoki tavoitteitasi, joka toimi kampanjan sloganina, inspiroi ihmisiä liikkumaan uusissa paikoissa ja uusilla tavoilla. Kampanjan avulla haluttiin luoda ajatus siitä, että liikunta on mielentila ja sitä voi harrastaa useammassa paikassa, kuin osaakaan ajatella. Niitä on oikeastaan kaikkialla ympärillämme, kun vain osaa katsoa. Siinä missä toinen näkee portaat, toinen näkee haasteen. Tätä sanomaa halusimme korostaa myös vaikuttajien avulla.

PROfeel FitFinder -sivusto syntyi halusta jakaa liikunnan iloa. FitFinder -Sivusto tuo Suomen kauneimmat, kiinnostavimmat ja erikoisimmat liikuntapaikat kaikkien saataville.

Sivuston avulla jokainen voi paljastaa oman ulkoliikuntapaikkansa ja tapansa liikkua muiden nähtäville, inspiroiden muita liikkumaaan uudella tavalla ja uusissa paikoissa. 

Hypement lähti luomaan vaikuttajakampanjaa näiden teemojen ympärille.

Palvelut: Vaikuttajamarkkinoinnin vuosisuunnitelma ja toteutus

Vaikuttajat

Vaikuttajakartoituksessa tärkeintä oli löytää oikeat kasvot PROfeel –kampanjaan, jotka edustavat hyvällä fiiliksellä urheilua kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tueksi. Oikeilla vaikuttajavalinnoilla sekä suunnitelmallisella strategialla mahdollistettiin myös kampanjan ilmiöittäminen. 

Vaikuttajakartoituksen pohjalta päädyimme neljään erilaiseen ja -tyyliseen vaikuttajaan; Maajoukkue koripalloilija Shawn Hopkinsiin, pitkän linjan somevaikuttaja Sara Vanniseen, ammattijalkapalloilija Nikolai Alhoon ja somevaikuttaja Johanna Turpeiseen.

Vaikuttajien avulla ohjattiin seuraajia Fit Finder -sivustolle, sekä kannustettiin jättämään omia ulkoliikuntapaikkoja muiden löydettäväksi. Vaikuttajat myös inspiroivat seuraajiaan kuvaamalla sisältöä omista suosikki ulkoilupaikoistaan. Viestinnässä tärkeää oli tukea seuraajia kohti liikuntaa ja tavoitteita positiivisella asenteella sekä muistuttaa seuraajia siitä, että vaikka treenataan tosissaan niin siitä tulee myös nauttia! Urheilun ei tule aina olla suorittamista, tärkeää on myös osata nauttia ja iloita siitä.

PROfeel Fit Finder osoittautui valtakunnalliseksi ilmiöksi. Sivustolla on aina Helsingistä Kilpisjärvelle asti huikeat 1620 kappaletta merkkauksia. Vaikuttajakartoituksen avulla kampanjaan valittiin oikeat ja toimivat kasvot, jotka toivat kampanjan pääviestiä itselleen luonnolliselle tavalla esille. Vaikuttajavalinnat olivat niin onnistuneita, että usean vaikuttajan kanssa kampanjaa haluttiin jatkaa useammalla lähdöllä.

Sara Tickle hypement Valio

Shawn Hopkins: Valio x hypement

Johanna Turpeinen

Nikolai Alho

Kevät ja syksy

Kevään ja syksyn toteutuksissa keskityttiin alkuvuodesta tuttuihin teemoihin: liikunnan iloon, urheiluhaasteisiin ja -vinkkeihin, uutuustuotteisiin, sekä yleisesti motivoimaan ja inspiroimaan ihmisiä liikkumaan. Vaikuttajina ympäri vuoden toimivat tammikuun kampanjasta tutut Sara Vanninen, Shawn Hopkins ja Nikolai Alho.

Kevään lähdön tavoitteena oli tuoda uutuus, proteiinimousse, ihmisten tietoisuuteen sekä luoda entistä enemmän näkyvyyttä Fit Finderille. Keväällä haluttiin jatkaa Fit Finderin esille nostamista sen alkuvuoden menestyksen jatkeeksi ja löytää sitä kautta ihmisten suosittuja ulkoliikuntapaikkoja myös keväälle. 

Fit Finderin käyttöä ja ulkoliikuntapaikkojen lisäyksiä motivoitiin arvonnalla, jossa arvottiin kevään uutuuksia, PROfeel-mousseja, paikkoja lisänneiden kesken. Arvonnan lisäksi vaikuttajat nostivat myös uutuustuotetta sisällöissään esille heille luonnollisella tavalla ja tyylillä. Suklainen proteiinimousse keräsi paljon kehuja niin vaikuttajilta, kuin myös kuluttajilta.

Syksyn kampanja jatkui samoja teemoja nostaen, kuin kevään kampanja; liikunnan ilo ja ihmisten inspirointi edellä sekä uutuustuotteiden esittely. Syksyn uutuuksia, jotka näkyivät useissa sisällöissä, olivat uutuusrahka omena-kaneli ja uutuusvanukas suklaa-mansikka.

Kevään ja syksyn kampanjoiden kasvoina toimivat Instagramin puolella Sara, Nikolai, sekä Shawn, joka teki Instagramin lisäksi sisältöä TikTokiin.

Tulokset

Koko vuoden tulokset olivat mahtavat. PROfeel kampanjassa oli mukana 4 vaikuttajaa, joista 3 olivat mukana läpivuoden. Vaikuttajat loivat huimat 108 sisältöä kahteen eri kanavaan, Instagramiin ja TikTokkiin. Sisällöt tavoittivat lähes 2 100 000 silmäparia ympäri Suomen ja sisältöihin sitoutui 85 700 henkilöä.

4

Vaikuttajaa

108

Sisältöä

2.1 milj.

Tavoittavuus

85 700

Sitoutuminen

Palaute

Yhteistyö Hypementin kanssa on ollut enemmän kuin olisin osannut odottaa. Uskon, että he osaavat ottaa asiakkaan omakseen – työskennellä ja tukea juuri kunkin tarpeen mukaan. Heidän kykynsä ymmärtää asiakkaan tarve on edistyksellinen ja tapa tarjota ratkaisua poikkeuksellinen. Vaikuttajatekemisemme on ollut vahvaa jo ennestään, mutta yhdessä Hypementin ja Shavan kanssa sen taso ja tuloksellisuus on noussut entisestään. En malta odottaa mitä vuosi 2023 tuo tullessaan

Essi Bly
Content Manager, Valio


Yhteistyö Hypementin kanssa oli vuoden aikana jälleen kerran ihanan mutkatonta ja antoisaa. Apua ja tukea saa välittömästi kun sitä kyselee ja viestintä on tosi helppoa. Sain vapaat kädet sisältöjen ideointiin ja tuottoon. Ammattitaitoani arvostettiin ja sain kustakin julkaisusta aina positiivista palautetta, joka lämmitti kovasti. PROfeel-julkaisut näyttäytyivät kanavissani monipuolisena kokonaisuutena, joka oli yhdistetty kivasti aitoihin elämäntilanteisiin ja mielenkiinnonkohteisiin!


Sara Vanninen / @saratickle
Vaikuttaja


Valion 2022 PROfeel kamppis osui omalle kohdalle kuin nenä päähän. Kamppiksen toteuttaminen ja luominen oli luonnollista. Kommunikointi Shavan kanssa oli aktiivista ja joustavaa, sekä yhteys Valioon oli aina helppoa! Valio PROfeelista jäi todella onnistunut ja hyvä fiilis taskuun.”


Shawn Hopkins / @hopkinsjr
Urheilija ja vaikuttaja

Onnistuneen, koko vuoden kestäneen, kampanjan johdosta yhteistyö Valion kanssa on laajentunut useisiin eri tuoteperheisiin, joista kerromme myöhemmin lisää!

Lisää töitä