Keski-ikäistynyt roiskeläppä sai uutta potkua

Saarioinen halusi vahvistaa brändiään mikropizzoissa eli tuttavallisemmin “roiskeläpissä”. Saarioinen halusi saada nuoret kokeilemaan roiskeläppää ja ottamaan sen omakseen. Tämän lisäksi herätellä vanhoja käyttäjiä ottamaan klassikkopizzan uudestaan haltuun. 

Saarioinen roiskeläppä
Hypement x Saarioinen roiskeläppä skeittaus

Saarioisten legendaariset mikropizzat täyttivät 40 vuotta

Halusimme sitoa eri kohdeyleisöt sukupolvesta riippumatta yhteen konseptiin, joka vetoaa sekä nykynuoriin että heidän vanhempiinsa ja herättää tunteita sekä muistoja eri aikakausilta. Erilaisten, toisiaan yhdistävien katukulttuurien avulla pystyimme vetoamaan eri kohdeyleisöihin yli rajojen.

Haastattelimme useita eri skeittiyhteisön edustajia, joista jokainen kertoi tyypillisimmän evään skeittipuistoissa olevan “roiskeläppä”. Mikropizzan ikoninen asema eväspizzana on jatkunut läpi 80- ja 90-lukujen ja on sitä edelleen. Saarioisten mikropizzasta puhuminen saa vanhemmat väistämättäkin hymähtämään sen tuodessa heille muistoja omasta nuoruudestaan.

Roiskeläppä
Roiskeläppä

Tänä päivänä skeittaus on Suomessa kovemmassa nosteessa kuin koskaan aikaisemmin ja vuosi 2021 oli  yksi kotimaisen skeittauksen huippuvuosista Suomen Olympiajoukkueen kilpaillessa skeittauksen Olympiamitaleista Tokiossa.

Yhdistimme tähän ehkä Suomen tunnetuimman urbaanin musiikkiteoksen Bomfunk MC’s:n Freestylerin. Tämän biisin uudelleen verisoi Ibe ja Melo (Fun fact, Melo on sormiskeittauksen Suomen mestari). Heidän musiikki puhuttelee erityisesti nuorempaa sukupolvea, jolla toimme yhteen sekä vanhat että uudet käyttäjät. Biisi tuli vahvasti esille kaikissa kampanjan mainoksissa sekä musiikkivideolla youtubessa. Jo biisin intron kuuleminen saa ysärin lapsille hymyn huulille.

Tämän kaiken sitoi yhteen konseptin visuaalinen ilme, joka rakennettiin rullalautailun ympärille taiteilija, Rasmus Tikkasen toteuttamana. Visuaalinen ilme korostaa ikonisen mikropizzan pitkää historiaa ja yhdistää kampanjan elementit yhdeksi tunnistettavaksi kokonaisuudeksi.

Inspiraatio konseptin visuaaliseen ilmeeseen tuli 80-luvun Kaliforniasta, missä paikalliset graffiti- ja muut katutaiteilijat tekivät ensimmäisiä uuden ajan skeittilautadesigneja rohkeilla punk-henkisillä grafiikoilla. 

Saarioinen roiskeläppä skeittaus
Saarioinen roiskeläppä skeittaus

Tulokset

Kampanja julkaistiin yhdessä artistien ja vaikuttajien kanssa kaupallisin yhteistöin sekä kattavilla some- ja TV-mainoskampanjoilla.

Kampanja otettiin heti avosylin vastaan jokaisessa sidosryhmässä ja kampanjan julkaisuihin tulvi positiivista palautetta, niin nuorilta kuin vanhemmilta roiskeläpän kuluttajilta. Saarioisen rohkeutta ottaa kuluttajien suissa vakiintunut roiskeläppä nimi markkinointikäyttöön kiiteltiin. Kampanjan startanneet kaupalliset julkaisut saavuttivat yli 10 % sitoutumisasteen ja laajan kattavuuden tavoitellussa kohderyhmässä.

Youtubessa julkaistu musiikkivideo keräsi ensimmäisellä viikolla yli 130 000 katselukertaa ja yli 4 000 tykkäystä. Alkuvuodesta 2022 video on kerännyt jo yli 250 000 katselukertaa.

Lisää töitä