Infinite ways to enrich lives

Autoimme Finnairia viestimään vaikuttajamarkkinoinnin avulla milleniaaleille ja Z-sukupolvelle. Finnair toimi Suomessa edelläkävijänä vaikuttajamarkkinoinnin parissa ja onnistui kasvattamaan brändin harkintaa halutuissa kohderyhmissä.

Valikoimme huolellisesti kymmeniä vaikuttajia jatkuviin yhteistöihin vuoden 2019 ajaksi. Finnairin vaikuttajat ovat osaajia eri aloilta, kuten valokuvauksen, gastronomian, matkailun, lifestylen ja kulttuurin ammattilaisia. Määritimme KPI:t ja autoimme ylläpitämään jatkuvaa aktiivista keskustelua sekä merkityksellisempää suhdetta vaikuttajiin taataksemme parhaat markkinointikampanjat
vaikuttajien avulla.

hypement x finir
hypement yhteistyö

Finnair 2019

Finnair on globaalisti pieni toimija ilmailualalla, mutta Suomessa ainoa merkittävä toimija. Yleisesti Finnair mielletään korkeamman luokan ratkaisuna liike- ja vapaa-ajan matkailuun. 

Vuonna 2019 Finnair halusi lisätä asiakasuskollisuutta ja parantaa heidän brändimielikuvaa ja -preferenssiä milleniaalien ja Z-sukupolven keskuudessa.

hypement yhteistyö
Eero Ettala x finnair x hypement

Mistä aloitimme?

Finnair tunnisti, että suurin osa heidän matkustajista eivät ole tulevia nuoremman sukupolven matkustajia, vaan nykyisiä tuttuja matkustajia. He halusivat muuttaa tämän, joten he ottivat yhteyttä meihin. 

Tämän ongelman ratkaisemiseksi Finnair etsi nykyaikaista ratkaisua, löytääkseen ja houkutellakseen enemmän uusia, nuoria asiakkaita sekä vaikuttaakseen heidän ostopäätöksiinsä.

Sara Vanninen x finnair yhteistyö
daniel taipale

Vaikuttajat

Aloitimme yhteistyön yhteisellä perehdytystyöpajalla, jossa keskustelimme ja löysimme Finnairin tarpeet sekä tavoitteet vaikuttajamarkkinoinnille.

Aloimme kartoittamaan ja tutkimaan potentiaalisia vaikuttajia Finnairille sopivien kohderyhmien ja tavoitteiden mukaisesti.

Löysimme runsaan määrän vaikuttajia, jotka vastasivat Finnairin tarpeita. Haasteena oli tarkentaa valintoja entisestään löytääksemme mittarien mukaisesti sopivimmat ja parhaimmat vaikuttajat.

Yhdessä Finnairin kanssa huolellisesti valikoimme kymmeniä vaikuttajia vuodelle 2019. Jokaisella vaikuttajalla oli mahdollisuus osoittaa heidän ammattitaitonsa omalla ainutlaatuisella tavalla.

Daniel Taipale
Janita Autio
Jenni Häyrinen
Miisa Rotola-Pukkila
Sara Vanninen
Joonas Linkola
Annika Ollila
Kriselda Mustonen
Johanna Turpeinen
Konsta Punkka
Jonna Leppänen
Kira Kosonen

Janette Dial
Anni Hautala
Eero Ettala
Maria Vanonen
Meeri Koutaniemi
Vappu Pimiä
Veera Papinoja
Petra Wettenranta
Jare Brand
Ville Galle
Tommi Tuominen
Sikke Sumari

Finnair
Miisa Grekov Finnair

Tulokset

Finnair tavoitti yli 14 miljoonaa ihmistä ympäri maailmaa. Kaikkien vaikuttajatoimenpiteiden yhteinen sitoutumisaste oli keskiarvoltaan huomionarvoinen 4.35 %. Kampanjoiden aikana brändiharkinta ja brändin suosiminen kasvoi merkittävästi milleniaalien ja Z-sukupolven keskuudessa.

Finnair sai myös paljon kaivattua sisältöä eri kohteista ympäri maailmaa käytettäväksi markkinointitoimenpiteisiin, mukaan lukien valokuvia, videoita ja artikkeleita.

14M

reach

+7.5M€

Media-arvo

4.35%

Sitoutumisaste

24

Vaikuttajaa

Lisää töitä