Hypement otti osaa viime vuoden lopulla N2 Creativen toteuttamaan poista tämä mainos -mainoskampanjaan Suomen Lasten Syöpäsäätiö AAMUlle. Loimme mainoskampanjan tueksi vaikuttavan vaikuttajakampanjan. AAMU säätiö kerää varoja lasten syöpähoitojen kotimaiseen tutkimukseen ja kehitykseen.

Kampanja-aika ajoittui syyskuulle, joka on kultanauhakuukausi, kansainvälinen lasten syöpien tietoisuuskuukausi ja näin ollen säätiölle luonteva aika kampanjoida. Haasteena oli saada AAMU säätiön ääni kuuluviin tärkeän asian puolesta muiden, suurempien toimijoiden, takaa ja se vaati kekseliäisyyttä. 

Lähtötilanne

Vaikka suomalainen syöpätutkimus ja -hoito ovat maailmanluokkaa, niin edelleen joka viides syöpään sairastunut lapsi menehtyy. Suomen Lasten Syöpäsäätiö AAMU:n tavoitteena on maailman paras syöpähoito, jotta kaikki sairastuneet suomalaiset lapset selviäisivät ja heillä olisi myös terve aikuisuus. Säätiö kerää varoja ja kohdistaa ne lasten syöpähoitojen tutkimukseen ja kehitykseen. 

Syksy on vilkasta aikaa erilaisille hyväntekeväisyyskampanjoille, kuten Roosa Nauha -keräys ja Nenäpäivä, jotka ovat kansallisesti tunnettuja hyväntekeväisyyskampanjoita. AAMU säätiön tunnettuus on alhaisempi ja resurssit pienempiä, kuin edellä mainittujen toimijoiden. Näin ollen kampanjan tuli olla kekseliäs ja vetovoimainen, jotta useampi yhteistyökumppani lähtee mukaan kampanjaan pro bono -hengessä.

Poista tämä mainos

Mainoskampanjan luovan konseptin loi N2 Creative. Poista tämä mainos on mainos, joka poistuu lahjoitus kerrallaan. Mainoksessa on mikroskooppinen kuva 8-vuotiaan Ellan leukemia-syöpäsolusta. Kuvan mainospinta koostuu 5148 neliöstä, jotka poistuvat lahjoitus kerrallaan. Yksi 10€ lahjoitus kuvaa yhtä palaa mainoksesta. Lahjoittamalla lasten syöpien tutkimukseen voi saada mainoksen kuvan – ja symbolisesti syöpäsolun – katoamaan.

Kampanjan päämediana toimi digitaalinen ulkomainonta ja se sai suuren huomioarvon niin katukuvassa kuin mediassakin. Me Hypementilla halusimme osaltamme tehdä hyvää ja osallistua Poista tämä mainos -kampanjaan luomalla vaikuttava vaikuttajakampanja.

Tutustu poista tämä mainos -kampanjaan kampanjasivuilla klikkaamalla tästä.

Toimenpiteet

Palvelut: Vaikuttajakartoitus, vaikuttajakampanja ja sen toteutus

Me Hypementilla koimme, että voimme luoda mainoskampanjalle sen ansaitsemaa näkyvyyttä vaikuttajien avulla. Näin ollen lähdimme luomaan vaikuttajakampanjaa hyödyntäen vahvoja verkostojamme vaikuttajakentällä.

Vaikuttajakartoituksessa koimme tärkeäksi löytää vaikuttajia, joille aihe on läheinen ja mahdollisesti omaavat myös yleisöä, jota aihe koskettaa. Vaikuttajakartoituksen ja brand matchin pohjalta valitsimme kampanjaan useita tunnettuja kasvoja. Hyödyntämällä vahvoja verkostojamme, saimme mukaan vaikuttajia aina mikrovaikuttajista valtakunnallisiin kasvoihin saakka. 

Pro bono -vaikuttajakampanjaan otti osaa yhteensä 20 vaikuttajaa, jotka halusivat käyttää alustaansa Instagramissa yhteisen hyvän puolesta. Vaikuttajakampanjan tavoitteena oli lahjoitusten keräämisen lisäksi kasvattaa säätiön tunnettuutta ja brändin kiinnostavuutta ja tämä näkyy vahvasti vaikuttajien tuottamissa sisällöissä. Vaikuttajien sisältöjen avulla kasvatimme AAMU säätiön näkyvyyttä sosiaalisen median alustalla.

Aamu Säätiön poista tämä mainos postaus
Aamu Säätiön poista tämä mainos -postaus

Tulokset

Vaikuttajakampanjaan lähti mukaan 20 eri kokoista ja -tyylistä vaikuttajaa, jotka tuottivat lähemmäs 40 postausta Instagramin Tarinat-osioon.

Vaikuttajien avulla saatiin nopeasti kerättyä iso määrä lahjoituksia sekä AAMU säätiölle luotiin paljon näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa. Oli mukava huomata, että monen vaikuttajan seuraajat lähtivät mukaan kampanjaan ja jakoivat omissa kanavissaan kampanjalinkkiä.

20

vaikuttajaa

40

sisältöä

4254

poistettua palaa

42 540€

kerätty

Tutustu muihin töihimme täältä.

Lisää töitä