Vaikuttaja on media

Jaa tämä

Kokonaisuuden suunnittelusta toteutukseen

Yleisesti mainontaa suunniteltaessa määritellään tavoitteet: mitä kuluttajille halutaan kertoa, kuinka suuri ja minkälainen kohderyhmä kampanjalla halutaan tavoittaa ja mikä on sen sanoma. Onnistuneen lopputuloksen saamiseksi sama lähtökohta pätee myös vaikuttajan valintaan.

Joskus mediatilaa ostetaan hieman hullunkurisesti valmiiksi ennen kuin tiedetään mitä mainonnalla tavoitellaan. Tämä saattaa ajaa luovan tiimin lukittuihin raameihin ja uudet, rohkeammat ideat saattavat jäädä hyödyntämättä. Mikäli selkeä viesti ja siihen sopiva kanava eivät sovi yhteen ja kohtaa, jää kohderyhmä pahimmassa tapauksessa saavuttamatta ja koko kampanja torsoksi.

Tehokkuutta mainontaan – kokeile ensi kerralla vaikuttajia

Mitä jos seuraavalla kerralla panostat mediatilassa vaikuttajien kanavien hyödyntämiseen sen sijaan, että turvaudut vain vanhaan tuttuun sopimukseen ison mediatalon kanssa? Uskomme, että se olisi tehokkaampaa ja tuloksellisempaa kuin ainoastaan lehdissä, radiossa ja televisiossa pyörivät mainokset.

Yksinomaan perinteiseen mediaan sitoutuminen ja tyytyminen johtaa mainonnan yksipuolisuuteen. Tapa on helppo, mikäli niin on aina tehty; tulokset pysynevät hyvin samanlaisina kuin aiempinakin vuosina. Klassinen mainonnan toisto ja perinteisten medioiden monikanavainen hyödyntäminen ovat edelleen voimissaan, mutta riittääkö se? Erottuakseen, tavoittaakseen kohderyhmänsä tehokkaammin, freesimmin ja henkilökohtaisemmin on perinteisten tapojen rinnalla käytettävä uusia keinoja. Niistä yksi on vaikuttajat.

Vaikuttajan omia kanavia hyödynnettäessä vaikuttajalla on viimekädessä aina oikeus päättää, mitä kanavassa julkaistaan. Vaikuttaja siis valitsee, millä tavalla hän kertoo brändistä ja miten tätä suosittelee. Toiveista, reunaehdoista, julkaisujen tiheydestä, – määristä ja ajankohdasta tietenkin neuvotellaan ja sovitaan ennen sopimuksen tekemistä. Vaikuttajan ja brändin arvojen sekä kohderyhmien kohdatessa, huolellisesti valitut vaikuttajat taitavina sisällöntuottajina vievät mainonnan sanoman aidosti ja tehokkaasti perille seuraajilleen.

Budjetti – tuo ikuinen puheenaihe

Pienyrittäjän mainosbudjetilla ei ylletä isojen mediatalojen tarjoamille mainospaikoille. Tästä syystä vaikuttajien ja erityisesti mikrovaikuttajien hyödyntäminen on varsinkin pk-yrityksille loistava, lukuisia mahdollisuuksia tarjoava sekä myös kustannustehokas ratkaisu mediatilan ostamiseen.

Vaikuttajien käytössä kannatta usein kuitenkin jättää mainosbudjettiin myös hieman liikkumavaraa. On järkevää seurata tuloksia jo kampanjan aikana ja tarvittaessa lisätä panoksia parhaiten toimivien vaikuttajien kanaviin sisältömäärää lisäämällä ja uudenlaisia yhteistyökuvioita sopimalla.

Mikäli sinua kiinnostaa hyödyntää vaikuttajia markkinoinnissa, niin olethan yhteydessä!

Lisää luettavaa

Vaikuttajien kaupallistaminen

Vaikuttajien kaupallistaminen on suuri mahdollisuus ja samalla haaste, jonka kanssa vaikuttajat ja managerit urallaan taistelevat. Kaupallistaminen on kuitenkin viime vuosina monipuolistunut ja avannut monelle uusia mahdollisuuksia sosiaalisen median myötä. Sen avulla on myös noussut esiin uusia vaikuttajia perinteisten julkisuuden henkilöiden lisäksi.

Lue lisää

Miten löytää oikeat vaikuttajat pt. 2

Aiemmassa artikkelissamme vaikuttajan valinnasta kävimme yleisellä tasolla läpi viiden kohdan listaa miten löytää sopivimmat vaikuttajat. Tässä nyt kuvaamme vielä hieman tarkemmin tuota viidettä ja viimeistä

Lue lisää

Harjoittelijana Hypementillä

Moi! Olen Samuli ja Hypementin uusin kasvo. Harjoittelijana Hypementilla aloitin maaliskuun alussa ja nyt 4 kuukauden jälkeen pohdittiin, että mulla saattaisi olla paljonkin kiinnostavaa sanottavaa mun kokemuksista vaikuttajamarkkinoinnin parissa. Spoiler alert – yhtäkään pahaa sanaa ei mulla ole harjoittelustani, joten jos harjoittelu kiinnostaa suosittelen kovasti jatkamaan.

Lue lisää

Tarjouspyyntö

Soita meille +358 50 322 3995
tai jätä tarjouspyyntö alla olevalla lomakkeella!