29/3/2018

Jussi-gaalan kaupallistaminen

Jussi gaala Hypement
Helsinki 23.3.2018 Jussi-gaala 2018 jŠrjestettiin helsingin Kaapelitehtaalla. Copyright: Filmiaura / Tuomas SelŠnne

Hypementin rooli Jussi-gaalassa

Hypementin rooli Jussi-gaalassa oli tapahtuman kaupallistaminen: kumppanuuspakettien konseptointi ja myynti. Tämän lisäksi autoimme tapahtuman markkinoinnissa, kampanjasuunnittelussa sekä tapahtumatuotantoon liittyvissä asioissa. Toimme myös vaikuttajamarkkinoinnin osaksi Jussi-gaalaa. Mukana oli vaikuttajia, jotka pitivät huolta gaalan näkymisestä myös sosiaalisessa mediassa.

Myös tapahtuma, tässä tapauksessa Jussi-gaala, voi toimia vaikuttajana, joka nauttii laajasta huomiosta. Perjantaina järjestetyllä Jussi-gaalalla oli ennätysmäärä katsojia. Jussi-gaalaa tavoitti yli 1 500 000 ihmistä, joka on enemmän kuin koskaan aiemmin. Tämä johtunee osaksi siitä, että Jussi-gaalaa markkinoitiin huomattavasti laajemmin edellisiin vuosiin verrattuna. Markkinoinnissa hyödynnettiin Jussi-gaalan yhteistyökumppaneita ja heidän kohderyhmiään varsin onnistuneesti. Vastaavasti kumppaneille annettiin mahdollisuudet laajaan hyödyntämiseen; suunniteltiin, miten Jussi-gaala saadaan osaksi heidän markkinointiaan ja miten Jussi-gaala brändinä on heille hyödyksi.

Jussi-gaalan yhteistyökumppanit

Yhteistyö Jussi-gaalan kanssa oli useammalle mukana olleelle brändillä luonnollista, sillä moni yhteistyökumppaneista toimii muutenkin elokuva-alalla, kuten esimerkiksi Finnkino ja Elisa Viihde. Ennakkomarkkinoinnin suunnittelu yhteistyökumppaneiden kanssa lisäsi osapuolten aktiivisuutta tapahtuman kampanjoinnissa heidän yleisöilleen.

Hyvänä esimerkkinä toimii Elisa Viihde, joka käytti yhteistyötään Jussi-gaalan kanssa julkistamalla Jussi-ehdokkaat Elisan Kulmassa sekä järjestämällä yleisöäänestyksen parhaasta kotimaisesta elokuvasta omalla internetsivustollaan. Yhteistyön myötä Jussi-gaala sekä Elisa Viihde saivat puolin ja toisin lisää näkyvyyttä kahden vahvan brändin kohdeyleisöjen keskuudessa.

Hotel Lilla Roberts järjesti tiloissaan Jussi-gaalan viralliset etkot, joista Audi hoiti naisehdokkaiden kuljetuksen gaalaan. Audi hyödynsi yhteistyötä heidän uuden autonsa lanseeraukseen. Auto oli myös esillä tapahtumassa.

Yhteistyö Sinebrychoffin uuden brändin, Trokarin kanssa oli myös onnistunut. Näkyvyyden lisäksi Sinebrychoff sai gaalasta myös myyntituloja. Heillä oli Jussi-gaalassa oma myyntipiste, jossa myytiin ainoastaan brändin uusia juomia.

Ostoskeskus Iso-Omenan kanssa tehtiin yhteistyötä niin, että Jussi-gaalassa nähdyt aiemmin kuvatut juontoinsertit olivat kuvattu Iso-Omenassa. Iso-Omena toimi myös gaalan kanavayhteistyökumppanina, joka tarkoitti, että heillä oli heidän omat mainoksensa Jussi-gaalan tv-lähetyksen yhteydessä.

Edellä esiteltyjen lisäksi Jussi-gaalan yhteistyökumppaneina toimivat J. Lindeberg, Solera Finland, Finnkino, JCDecaux, Bright ja Juuri.

Yhteistyön hyödyt

Yhteistyökumppanuus tarkoittaa usein brändille brändin arvon nostoa sekä näkyvyyden lisäämistä. Hyvästä yhteistyökumppanuudesta hyötyy molemmat osapuolet. Kaikkien mukana olleiden yritysten myötä myös Jussi-gaala sai tänä vuonna enemmän näkyvyyttä, sillä aiemmin markkinointi on ollut erittäin vähäistä. Onnistuimme kokoamaan yhteen toistensa toimia tukevia yrityksiä, jotka ovat myös suurelle yleisölle tunnettuja brändejä ja näin toivat mukana olollaan uskottavuutta myös tapahtumalle.

Yhteistyöstä oli hyötyä kaikille osapuolille, ja se on Hypementin tehtävä.