15/7/2021

Harjoittelijana Hypementillä

Harjoittelijana Hypementillä

Kuka olen ja mistä tulen?

Olen 26-vuotias helsinkiläinen, joka kasvoi lapsuutensa Kulosaaressa. Päivääni mahtuu harjoittelun lisäksi paljon urheilua, perhettä sekä kavereita. Eniten aikaa töiden ohella vietän kuitenkin vesillä purjehtien sekä kavereiden kanssa että kisaten omalla veneellä.

Kuten moni muukin Hypementin työntekijöistä, olen entinen kilpaurheilija tenniksen parista. Oman kisauran päättymisen jälkeen siirryin valmentamaan junioritennistä. Valmennuskokemusta olen kerännyt tenniksen ohelta myös purjehduksesta sekä jääpallosta ja koenkin, että tämä osaltaan ohjasi minut osaltaan opiskelemaan liikuntatieteitä. Syksyllä minulla alkaa viimeinen lukukausi maisterivaiheen opintoja MBA in Sport Business -ohjelmassa Jyväskylässä.

Hypementille päädyin alunperin hakemaan tutun suosittelemana jo vuoden 2020 keväällä. Tuolloin ei avoimia paikkoja ollut, mutta jo herätetty kiinnostukseni Hypementia kohtaan ei koskaan laantunut. Alkuvuodesta 2021 huomasin Hypementin blogin kautta, että tarjolla on avoimia harjoittelijan paikkoja keväälle. Hakemus lähti siltä istumalta ja helmikuun alussa pääsin jo juhlistamaan, että maaliskuun alussa alottaisin harjoitteluni vaikuttajamarkkinoinnin parissa.

Mitä Hypement tekee?

Hypement on vaikuttajamarkkinointiin erikoistunut toimisto, joka auttaa brändejä, yrityksiä sekä agentuureja etsimään ja tunnistamaan uusia vaikuttajia ja kehittämään jo olemassa olevia yhteistyömalleja.

Hypement ei ole riippuvainen tietyistä vaikuttajista eikä omaa “poolia” käytettäville vaikuttajille ole. Jokainen asiakkuus ja projekti suunnitellaan erikseen sekä kampanjan tavoitteet asetetaan aina etusijalle.

Päivään mahtuu usein paljon muutakin kuin kampanjoiden projektikonseptointia, vaikuttajien kanssa suunnittelua sekä markkinoinnin sisällöntuotantoa. Jokainen työpäivä on erilainen ja siksi herään joka aamu uudella innokkaan uteliaalla fiiliksellä.

Tavallinen työpäivä Hypementillä

Toimistomme sijaitsee Bulevardilla eikä parempaa sijaintia voisi työpaikaltaan toivoa. Toimistotilamme on yksi suuri olohuone ja töitä tehdään tiiviissä yhteistyössä kaikkien kesken. 

Tällä hetkellä olen mukana useamman projektin konseptointivaiheessa sekä omia projekteja olen saanut vedettäväksi jo muutaman. Olen päässyt muun muassa rakentamaan uusia raameja erään yrityksen sponsoroinnin strategialle, auttamaan lanseeraamaan uutta alkoholijuomaa Suomen markkinoille, suunnittelemaan ja toteuttamaan alusta alkaen useita vaikuttajakampanjoita sekä visioimaan brändiuudistusta.

Paljon juttuja ja kampanjoita pallotellaan nopealla aikataululla, joten paineensietokyky on alalla tärkeää. Säädettävää on paljon, joten aina ei kannata odottaa pääsevänsä kotiin tasan kello viisi. Nautin työstä kuitenkin täysin rinnoin ja koen, että töihin on kiva tulla joka aamu. Työtahti pitää virkeänä, kun tylsää ei ole koskaan.

Miksi vaikuttajamarkkinointi kiinnostaa?

Vaikuttajamarkkinointi ei ole saavuttanut täyttä potentiaalia vielä lähellekään. Ollakseen vielä suhteellisen nuori markkinoinnin strategia, on hieno huomata, kuinka uusia vaikuttajamarkkinoinnin yrityksiä ja – agentuureja on Suomeenkin ilmestynyt viimeisten vuosien aikana. Yhdysvalloista on helppo ennustaa vaikuttajamarkkinoinnin kasvun suuruutta, sillä tutkimusten mukaan vaikuttajamarkkinoinnin arvon odotetaan kasvavan 13,8 miljardiin dollariin vuonna 2021. Vaikuttajamarkkinointi puree etenkin nuoriin naisiin ja onkin tutkittu, että 86% naisista käyttää sosiaalista mediaa ostosten tekemiseen.

Itseäni vaikuttajamarkkinointi innostaa sen takia, että pääsen siinä yhdistämään palavan kiinnostukseni markkinointiin sekä urheilun maailmaan. Vaikuttajamarkkinointi toimii oikeasti lukujen valossa ja koen, että vaikuttajamarkkinointi on jo vahvistanut paikkansa myös isompien organisaatioiden markkinoinnin strategiassa. Ihmisten kanssa työskentely on mielestäni aina yhtä innostavaa ja nautin siitä, että jokainen päivä on erilainen.

Minäkö Hypementille töihin?

Hypementillä on ovet aina avoinna uusille, innokkaille kasvoille. Hypement pyrkii myös jatkuvaan kasvuun, joten rohkea asenne ja innostuneisuus ei jää huomiotta, vaikka heti ovet eivät aukeaisikaan.

Voin täydellä sydämellä suositella harjoittelua Hypementin parissa. Tähän astiset 4 kuukautta ovat olleet tähänastisen urani antoisin kokemus ja uskonkin, että tulevaisuus tuo yhä enemmän jännittäviä haasteita sekä kokemuksia.

Paras tapa tavoittaa Hypementiläisiä on LinkedIn:in tai sähköpostin kautta. Seuraa meitä myös somessa, niin tiedät aina mitä alalla tapahtuu! Kiitos kun luit tänne asti, toivottavasti tavataan vielä joskus.

// Samuli