21/6/2018

Blogiyhteistyö

Mitä on blogiyhteistyö?

Blogiyhteistyö on sisältömarkkinointia, jossa vaikuttaja sekä yritys työskentelevät yhdessä kohti selkeitä tavoitteita. Yhtenevät näkemykset ja molemminpuolinen kommunikointi on yhteistyössä tärkeää, jotta lopputulos on molempia osapuolia tyydyttävä.

Bloggaajat haluavat luonnollisesti kirjoittaa tuotteista ja palveluista, joiden takana he voivat rehellisesti seistä. Ennen yhteistyön aloittamista on yrityksen hyvä perehtyä kyseessä olevaan blogiin sekä lukijakuntaan varmistaakseen yhteistyön potentiaali. Mitä paremmin tuote tai palvelu linkittyy kyseessä olevan blogin aihepiiriin, kohderyhmään sekä bloggaajan imagoon ja arvoihin, niin sitä tehokkaampaa markkinointi on. Harva luotettava bloggaaja suostuu yhteistyöhön ellei koe tuotetta omakseen.

Tapa toteuttaa blogiyhteistyö

Blogiyhteistyön toteuttamiseen on olemassa monia eri tapoja. Yhteistyössä on tärkeä aina keskittyä tuotetun materiaalin laatuun, jotta yrityksen oma brändi ei koe kolhuja. Tämän vuoksi sopivan bloggaajan valinta on erityisen tärkeää.

Bloggaaja voi esimerkiksi järjestää lukijoilleen kilpailun tai arvonnan tai kirjoittaa julkaisun, missä kertoo omista käyttökokemuksistaan. Myös bloggaajan osallistuminen yritysten erilaisiin tapahtumiin, kuten messuihin ja lanseeraustilaisuuksiin sekä niistä kirjoittaminen on tehokas keino tuoda esiin yritystä ja sen tuotteita.

Miten onnistuminen ja tehokkuus mitataan?

Jotta yhteistyön onnistumista ja tehokkuutta voidaan mitata, on ennen yhteistyön alkamista asetettava selkeät pelisäännöt ja tavoitteet, joihin molemmat osapuolet voivat hyvillä mielin sitoutua.

Mittareina voidaan pitää esimerkiksi, kuinka moni osallistui kilpailuun, kuinka monta lukijaa blogi tavoitti kampanjan aikana ja miten sisältöä jaettiin sosiaalisessa mediassa.

Alennuskoodin jakaminen on hyvin konkreettinen ja helppo tapa mitata suoraa blogin kautta tullutta liikennettä ja myyntiä, jos kyseessä on esimerkiksi jonkin verkkokaupan markkinoiminen.

On myös aina hyvä kuulla bloggaajan omia ajatuksia kampanjan toimivuudesta sekä kehitysideoista. Keskustelun tulee olla avointa ja aktiivista, jotta molemmat osapuolet voivat oppia toisiltaan jatkoa ajatellen.

Mikäli sinua kiinnostaa kokeilla miten blogiyhteistyö toimii yrityksesi markkinoinnissa, niin autamme mielellämme valitsemaan yrityksellesi sopivimman bloggaajan. Voimme hoitaa koko prosessin alusta loppuun. Olethan yhteydessä.

Linkin takaa löytyy erittäin kattavasti tietoa blogiyhteistyöstä.