Eri mittarit vaikuttajakampanjoissa

Vaikuttajamarkkinoinnin hienous piilee sen mittaamisen mahdollisuuksissa. Uusien työkalujen ja teknologiaratkaisujen myötä vaikuttajamarkkinoinnin menestystä on mahdollista mitata lähes jokaiselta kantilta.

Harjoittelijana Hypementillä

Moi! Olen Samuli ja Hypementin uusin kasvo. Harjoittelijana Hypementilla aloitin maaliskuun alussa ja nyt 4 kuukauden jälkeen pohdittiin, että mulla saattaisi olla paljonkin kiinnostavaa sanottavaa mun kokemuksista vaikuttajamarkkinoinnin parissa. Spoiler alert – yhtäkään pahaa sanaa ei mulla ole harjoittelustani, joten jos harjoittelu kiinnostaa suosittelen kovasti jatkamaan.

Artistin arki pandemian keskellä

Keikkojen loppuminen kuin seinään pandemian myötä loi täysin ennalta-arvaamattoman tilanteen artisteille ja taiteilijoille. Tulonlähteet hupenivat ja tulevaisuudesta oli harmaa kuva. Osa vaihtoi alaa, osa jäi odottamaan parempaa ja osa keksi jotain uutta.

Sosiaalisen median vaikuttajana jo aikaisemminkin loistanut Uniikki näki tilanteessa omat mahdollisuutensa ja ryhtyi panostamaan vaikuttajana toimimiseen. Moni aspekti kiehtoo Uniikkia vaikuttajana toimimisessa, mutta etenkin luova sisällöntuotanto ja taiteellinen vapaus ovat hänellä lähellä sydäntä.

Haastattelimme Uniikkia artistin ja vaikuttajan eroavaisuuksista sekä siitä mitä kaikkea uusi arki toi hänelle tullessaan.

Miten podcasteja tehdään? – Krashin kaksikko kertoo

Edellisessä artikkelissamme kerroimme podcastien määrä kasvaneen räjähdysmäisesti vuonna 2020. Tätä artikkelia varten haastattelimme podcastien tuotantoyhtiö Krashin perustajia Tapio Auvista ja Klaus Hietalaa, jotka kertoivat meille miten he päätyivät mukaan bisnekseen ja mitä kaikkea podcastin tuottamiseen tarvitaan.

Podcastien uusi aikakausi

Podcastien suosio lisääntyi räjähdysmäisesti vuoden 2020 aikana. Hypement selvitti kuinka suuresta ilmiöstä todella on kyse ja onko mukana kaupallisia mahdollisuuksia. Artikkeliin otettiin mukaan myös yhden Suomen suosituimman podcastin pitäjät ja heidän rehelliset mielipiteensä alan tulevaisuudesta. Alkuun kertaamme lukijalle vielä kuinka laajasta kanavasta on kyse.

Kuka on Lilli Keh?

Lilli on muodin markkinoinnin ja brändityön ammattilainen, joka päätyi monien onnekkaiden sattumusten kautta vaikuttajamarkkinoinnin pariin. Oman firman perustaminen tuli ajankohtaiseksi vuoden 2021 alusta ja asiakasportfolio on jo täydentynyt muun muassa Taco Bellillä ja Armanilla. KEH Consulting on erikoistunut eettiseen vaikuttajamarkkinoinnin konsultointiin sekä brändinmuodostuksen suunnitteluun ja kehittämiseen.

Mitä odottaa tältä vuodelta?

Vaikuttajamarkkinoinnin trendien jatkuva kehitys ja niiden merkitys ovat korostuneet huomattavasti perinteisten markkinoinnin keinojen ohella viime vuosien aikana. Mistä tämä kehitys tulee ja mitä voimme odottaa tulevalta vuodelta? Ala muuttuu ja kehittyy nopeasti, joka vaatii vaikuttajamarkkinoinnin yrityksiltä vastaavaa kykyä mukautua ja innovoida. Kokosimme yhteenvedon niistä trendeistä, jotka ohjaavat vaikuttajamarkkinoinnin alan kehitystä tulevana vuonna.

Clubhouse – miksi kaikkien tulisi jo olla siellä?

Clubhouse. Kaikki siitä puhuvat ja moni siellä jo onkin, mutta mitä siellä edes tehdään? Hypement avaa blogissaan Clubhousen merkitystä niin sosiaalisen median alustana kuin myös vaikuttajamarkkinoinnin kehityksen kannalta. Kulmaa blogille haimme haastattelemalla yhtä ensimmäistä Clubhousen käyttäjää Suomessa.

8 syytä, miksi yritysten pitäisi hyödyntää vaikuttajamarkkinointia

Etätyön lisääntyminen ja verkkokauppojen kasvaminen viimevuoden aikana on lisännyt myös kiinnostusta vaikuttajamarkkinointiin. Suomen Yrittäjien tekemän kyselyn mukaan yli 70 prosenttia työelämässä olevista haluaisi tehdä jatkossakin etätöitä. Tämä ei ainakaan ole pahitteeksi, jos mietit vaikuttajamarkkinoinnin hyödyntämistä.

Hypement 2020

Vuosi 2020 oli monella tapaa poikkeuksien vuosi eikä se ole tehnyt poikkeusta meidänkään kohdalla.