Instagram Takeover

Jaa tämä

Mikä on Instagram Takeover?

Instagram Takeover on toimenpide, jossa joku ottaa haltuunsa jonkun toisen Instagram-tilin. Parhaimmillaan se on erittäin kustannustehokas markkinointitoimenpide ja voi nostaa esimerkiksi yrityksen seuraajamäärän ja tunnettuuden täysin uudelle tasolle.

Yrityksen Instagramin väliaikaisesti haltuunsa ottava käyttäjä herättää seuraajien mielenkiinnon ja tuottaa heille uudenlaista sisältöä. Markkinoinnin näkökulmasta yrityksen tili kannatta antaa haltuun jollekin vaikuttajalle, jolla on yrityksen kanssa samanlainen kohderyhmä, joista saattaa takeoverin aikana tulla uusia seuraajia – potentiaalisia asiakkaita.

Miksi se on tehokas markkinoinnin keino?

  • Hyödyllisen sisällön tuoma lisäarvo seuraajille ilman yrityksen omaa tuotantoa.
  • Vaikuttaja sitouttaa seuraajia tehokkaammin ja nostaa samalla brändin tunnettuutta.
  • Tuo hetkellistä nostetta jollekin lyhyelle kampanjalle.
  • Tapa toteuttaa ristiinpromootio (engl. cross promotion), jolloin sekä yritys että vaikuttaja hyötyvät.

Miten toteuttaa Instagram Takeover ja mitä tulee huomioida?

Instagramin voi ottaa haltuun esimerkiksi vaikuttaja, asiakas, työntekijä tai kumppani. Me keskitymme vaikuttajiin. On järkevää valita vaikuttaja, joka on jo yrityksen asiakas. Tämä on samalla merkki seuraajille vaikuttajan luottamuksesta yritystä kohtaan.

Yleisesti hyvänä Instagram Takeoverin kestona on pidetty yhtä vuorokautta. Yksi ehdottomasti tarkkaan huomioitava asia on, haluaako yritys sisällön tulevan heidän omalle Instagram feedille vai storyn puolelle. Jälkimmäinen vaihtoehto varmistaa, että yrityksen Instagram feed pysyy brändin näköisenä.

Takeoverin voi myös toteuttaa ”käänteisesti”. Eli, yrityksestä esimerkiksi toimitusjohtaja menee valitun vaikuttajan Instagramiin vieraaksi, jolloin hän pääsee markkinoimaan yritystään suoraan kaikille vaikuttajan seuraajille.

Kuusi askelta onnistuneeseen Instagram Takeoveriin:

1. Aseta tavoitteet ja luvut, joita analysoidaan
2. Valitse sopiva vaikuttaja
3. Valitse toimintatapa
4. Markkinoi takeoveria
5. Suorita takeover
6. Analysoi tulokset

Mikäli sinua kiinnostaa kokeilla miten Instagram Takeover toimii yrityksesi markkinoinnissa, niin autamme mielellämme. Voimme hoitaa koko prosessin alusta loppuun. Olethan yhteydessä.

Lisää luettavaa

Miten podcasteja tehdään? – Krashin kaksikko kertoo

Edellisessä artikkelissamme kerroimme podcastien määrä kasvaneen räjähdysmäisesti vuonna 2020. Tätä artikkelia varten haastattelimme podcastien tuotantoyhtiö Krashin perustajia Tapio Auvista ja Klaus Hietalaa, jotka kertoivat meille miten he päätyivät mukaan bisnekseen ja mitä kaikkea podcastin tuottamiseen tarvitaan.

Lue lisää

Podcastien uusi aikakausi

Podcastien suosio lisääntyi räjähdysmäisesti vuoden 2020 aikana. Hypement selvitti kuinka suuresta ilmiöstä todella on kyse ja onko mukana kaupallisia mahdollisuuksia. Artikkeliin otettiin mukaan myös yhden Suomen suosituimman podcastin pitäjät ja heidän rehelliset mielipiteensä alan tulevaisuudesta. Alkuun kertaamme lukijalle vielä kuinka laajasta kanavasta on kyse.

Lue lisää

Kuka on Lilli Keh?

Lilli on muodin markkinoinnin ja brändityön ammattilainen, joka päätyi monien onnekkaiden sattumusten kautta vaikuttajamarkkinoinnin pariin. Oman firman perustaminen tuli ajankohtaiseksi vuoden 2021 alusta ja asiakasportfolio on jo täydentynyt muun muassa Taco Bellillä ja Armanilla. KEH Consulting on erikoistunut eettiseen vaikuttajamarkkinoinnin konsultointiin sekä brändinmuodostuksen suunnitteluun ja kehittämiseen.

Lue lisää

Tarjouspyyntö

Soita meille +358 50 322 3995
tai jätä tarjouspyyntö alla olevalla lomakkeella!