Instagram Takeover

Jaa tämä

Mikä on Instagram Takeover?

Instagram Takeover on toimenpide, jossa joku ottaa haltuunsa jonkun toisen Instagram-tilin. Parhaimmillaan se on erittäin kustannustehokas markkinointitoimenpide ja voi nostaa esimerkiksi yrityksen seuraajamäärän ja tunnettuuden täysin uudelle tasolle.

Yrityksen Instagramin väliaikaisesti haltuunsa ottava käyttäjä herättää seuraajien mielenkiinnon ja tuottaa heille uudenlaista sisältöä. Markkinoinnin näkökulmasta yrityksen tili kannatta antaa haltuun jollekin vaikuttajalle, jolla on yrityksen kanssa samanlainen kohderyhmä, joista saattaa takeoverin aikana tulla uusia seuraajia – potentiaalisia asiakkaita.

Miksi se on tehokas markkinoinnin keino?

  • Hyödyllisen sisällön tuoma lisäarvo seuraajille ilman yrityksen omaa tuotantoa.
  • Vaikuttaja sitouttaa seuraajia tehokkaammin ja nostaa samalla brändin tunnettuutta.
  • Tuo hetkellistä nostetta jollekin lyhyelle kampanjalle.
  • Tapa toteuttaa ristiinpromootio (engl. cross promotion), jolloin sekä yritys että vaikuttaja hyötyvät.

Miten toteuttaa Instagram Takeover ja mitä tulee huomioida?

Instagramin voi ottaa haltuun esimerkiksi vaikuttaja, asiakas, työntekijä tai kumppani. Me keskitymme vaikuttajiin. On järkevää valita vaikuttaja, joka on jo yrityksen asiakas. Tämä on samalla merkki seuraajille vaikuttajan luottamuksesta yritystä kohtaan.

Yleisesti hyvänä Instagram Takeoverin kestona on pidetty yhtä vuorokautta. Yksi ehdottomasti tarkkaan huomioitava asia on, haluaako yritys sisällön tulevan heidän omalle Instagram feedille vai storyn puolelle. Jälkimmäinen vaihtoehto varmistaa, että yrityksen Instagram feed pysyy brändin näköisenä.

Takeoverin voi myös toteuttaa ”käänteisesti”. Eli, yrityksestä esimerkiksi toimitusjohtaja menee valitun vaikuttajan Instagramiin vieraaksi, jolloin hän pääsee markkinoimaan yritystään suoraan kaikille vaikuttajan seuraajille.

Kuusi askelta onnistuneeseen Instagram Takeoveriin:

1. Aseta tavoitteet ja luvut, joita analysoidaan
2. Valitse sopiva vaikuttaja
3. Valitse toimintatapa
4. Markkinoi takeoveria
5. Suorita takeover
6. Analysoi tulokset

Mikäli sinua kiinnostaa kokeilla miten Instagram Takeover toimii yrityksesi markkinoinnissa, niin autamme mielellämme. Voimme hoitaa koko prosessin alusta loppuun. Olethan yhteydessä.

Lisää luettavaa

8 syytä, miksi yritysten pitäisi hyödyntää vaikuttajamarkkinointia

Etätyön lisääntyminen ja verkkokauppojen kasvaminen viimevuoden aikana on lisännyt myös kiinnostusta vaikuttajamarkkinointiin. Suomen Yrittäjien tekemän kyselyn mukaan yli 70 prosenttia työelämässä olevista haluaisi tehdä jatkossakin etätöitä. Tämä ei ainakaan ole pahitteeksi, jos mietit vaikuttajamarkkinoinnin hyödyntämistä.

Lue lisää

Vaikuttaja on media

Rohkeat kutsuvat vaikuttajia journalisteiksi. Toiset puhuvat sisällöntuottajista. Me uskallamme väittää, että vaikuttaja on media! Yhä useampi yritys ja brändi on ottanut avukseen markkinoinnissa vaikuttajien hyödyntämisen. Aktiiviset, laadukasta sisältöä tuottavat sekä laajat ja profiloidut seuraajamäärät omaavat vaikuttajat tarjoavat vaihtoehtoja perinteisten medioiden rinnalle.

Lue lisää

Mitä on Vaikuttajamarkkinointi?

Kun Tuomas Enbuskelta muutama vuosi sitten kysyttiin, että onko hän toimittaja vai julkkis, hän vastasi olevansa media. Tuolloin vaikuttajamarkkinointi oli vielä tuntematon käsite ja joku saattoi epäröiden naurahtaa tokaisulle, joka tässä hetkessä on kaikille jo itsestäänselvyys.

Lue lisää

Tarjouspyyntö

Soita meille +358 50 322 3995
tai jätä tarjouspyyntö alla olevalla lomakkeella!