Henkilöbrändi

Jaa tämä

Henkilöbrändi tarkoittaa miten ihmiset näkevät henkilön kokonaisuutena – minkälainen imago hänellä on ja mitä mielikuvia hän herättää. Jokaisella ihmisellä on olemassa omat arvot, taidot, tiedot, näkemykset ja mielipiteet, mutta miten ne viestii ulos muokkaavat jokaisen omaa henkilöbrändiä.

Mitä tulee huomioida?

Tarinankerronnalla sanoin, kuvin tai videoin luodaan tehokkaasti henkilöbrändiä. Henkilön on syytä huomioida kolme tärkeää asiaa, jotta erottuu muista kiillottaessa henkilöbrändiään.

  1. Kohderyhmän tunteminen, jotta ulosanti on sellaista, mitä kohderyhmä haluaa kuulla.
  2. Johdonmukainen tekeminen, jotta henkilöbrändiin ei tule säröjä.
  3. Mitä henkilö tavoittelee brändätessään omaa imagoaan.

Sosiaalinen media henkilöbrändin työkaluna

Sosiaalinen media tarjoaa mahdollisuuden itsensä brändäämiseen. Olemme jo aiemmin kirjoittaneet brändäyksestä enemmän yritysten näkökulmasta. Asiantuntijoita – vaikuttajia on yhä enemmän alasta ja aihealueesta riippumatta. Henkilöbrändin luominen on yhtä aikaisesti helppoa ja haastavaa. Brändääjän on kysyttävä itseltään, mitä haluaa tuoda esiin ja mitkä omat tavoitteet ja pyrkimykset brändäyksen suhteen ovat. Olemalla oma itsensä se on helpointa. Teeskentelystä jää kiinni jossain vaiheessa, ellei tiedostaen halua luoda erilaista henkilöbrändiä julkisuuteen kuin mitä on siviilissä. Sosiaalinen media on armoton.

Henkilön verkostot ja sitoutuminen sosiaalisen median kanavissa kertoo myös paljon. Esimerkiksi LinkedIn-kontaktit ja dialogi heidän kanssaan antaa hyvin kuvaa henkilön ammattitaidosta. Samoin Instagramissa julkaistut kuvat ja Twitterissä esitetyt mielipiteet muokkaavat jokaisen henkilöbrändiä.

Miten rakentaa omaa henkilöbrändiä?

Kauppatieteiden tohtori Arto Kuuluvainen kirjoitti taannoin blogissaan urheilijan henkilöbrändistä. Näihin Eero Ettalan sanoihin tiivistyy hyvin mistä on kyse. ”Lumilautailu on pitkälti henkilöbrändäystä. Olenkin oppinut paljon markkinoinnista. On hyvä, että idoleita on, muttei kannata matkia ketään muuta. Ei tule olemaan toista Eero Ettalaa, eikä kannatakaan. Sitä erottuu joukosta vain olemalla oma itsensä. Varsinkin kun puhutaan yksilöurheilusta, niin sinne halutaan persoonia. Olet itsenäsi jo tarpeeksi kiinnostava.”

Jokainen ihminen on henkilöbrändi halusi sitä tai ei. Jotkut ovat tunnetumpia, jotkut vähemmän tunnettuja, mutta kaikki antavat joillekin kuvaa itsestään tietoisesti tai tiedostamatta. Kaikkia ei tosin välttämättä edes kiinnosta mitä muut ajattelevat eikä välitä henkilöbrändistään.

Tehokas henkilöbrändin rakentaminen alkaa oman osaamisen ja tavoitteiden tunnistamisesta. Sen jälkeen on helpompi valita kanavat, tapahtumat ja toimintatavat, joita haluaa hyödyntää oman henkilöbrändin rakentamisessa.

Mikäli sinua kiinnostaa miten omaa henkilöbrändiä voi rakentaa ja hyödyntää, niin olethan yhteydessä!

Lisää luettavaa

Podcastien uusi aikakausi

Podcastien suosio lisääntyi räjähdysmäisesti vuoden 2020 aikana. Hypement selvitti kuinka suuresta ilmiöstä todella on kyse ja onko mukana kaupallisia mahdollisuuksia. Artikkeliin otettiin mukaan myös yhden Suomen suosituimman podcastin pitäjät ja heidän rehelliset mielipiteensä alan tulevaisuudesta. Alkuun kertaamme lukijalle vielä kuinka laajasta kanavasta on kyse.

Lue lisää

8 syytä, miksi yritysten pitäisi hyödyntää vaikuttajamarkkinointia

Etätyön lisääntyminen ja verkkokauppojen kasvaminen viimevuoden aikana on lisännyt myös kiinnostusta vaikuttajamarkkinointiin. Suomen Yrittäjien tekemän kyselyn mukaan yli 70 prosenttia työelämässä olevista haluaisi tehdä jatkossakin etätöitä. Tämä ei ainakaan ole pahitteeksi, jos mietit vaikuttajamarkkinoinnin hyödyntämistä.

Lue lisää

Jussi-gaalan kaupallistaminen

”Yhteistyökumppanuus tarkoittaa kahden tai useamman brändin yhteistyötä strategisten markkinointikampanjoiden kautta, joilla brändit tukevat toisiaan saavuttamaan markkinoinnin tavoitteensa.”

Lue lisää

Tarjouspyyntö

Soita meille +358 50 322 3995
tai jätä tarjouspyyntö alla olevalla lomakkeella!